Voegmortels

Goed voegwerk is niet alleen belangrijk voor het uitzicht van de gevel maar het bepaalt ook in grote mate de duurzaamheid ervan. Scheuren en bastern in het voegwerk kunnen leiden tot vochtoverlast maar ook andere problemen kunnen erdoor optreden. Wanneer voegwerk van de gevel vakkundig is hersteld, zal deze er weer als nieuw uit zien en hebt u er verder weinig omkijken meer naar.

Zware belasting - St. Astier NHL 5

Is het kalkbindmiddel waar een grotere hardheid vereist en groter drukvermogen. Denk aan schoorstenen, kerken en alles rond het vloerniveau of eronder.
Van alle kalken is deze het meest bestand tegen vorst en is de weerstand het hoogste tegen kristallisatie van zouten.
Verder verzorgt dit bindmiddel de hoogste slijtvastigheid en oppervlaktehardheid van de mortel.
Door zijn eigenschappen maakt dat dit hét bindmiddel is voor restauratie van zware. logge gebouwen en vloeren.

Normale belasting - St. Astier NHL 3.5

Is het kalkbindmiddel voor de meeste toepassingen buiten bij normale belasting. Dit is het bindmiddel voor restauratie van metselwerk en voegwerk maar ook stucwerk in het normale woningengamma.

Lichte belasting - St. Astier NHL 2

Is het kalkbinmiddel voor alle toepassingen binnen én beschermde toepassingen buiten. Het is ook de meest elastische kalkpleister en de meest ademende.
Het is het bindmiddel voor restauraties omdat het poreuze stenen laat ademen en het minst agressief is voor zwakke minerale ondergronden.
Hierbij komt schuurwerk en binnen pleisterwerk het meest aan bod maar kan ook dienen voor de restauratie.

RC Astivo (bindmiddel op kleur)

Is het kalkbindmiddel van ingekleurde hydraulische kalk voor het aanmaken van voegmortel. Zeer dampdoorlatend en heel goed bestand tegen zouten.
Dit product wordt veelvuldig gebruikt voor restauratie van voegwerk zowel knipvoegen als oud herstelwerk en zeer geschikt voor molens i.v.m. zijn elastische eigenschappen.