Houtrestauratie

Van gevel- tot houtrestauratie!

Oude monumentale gebouwen zijn vaak opgetrokken rond een constructie van hout. Na verloop van jaren kunnen zich er lekkages voor doen. Door een verhoogd vochtgehalte in het hout ontstaat er dan houtrot. Al het houtwerk vervangen ligt voor de hand, maar leidt meestal tot een ingrijpende en kostbare reconstructie. Hierdoor zijn onderstaande producten een beproefd alternatief voor vervanging, door het hout te staureren met epoxytechniek. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk.

 

 

RC Poly-Hout-Epoxy set

RC Poly-Hout-Epoxy is een epoxygietmortel voor structurele herstelling of vangen van beschadigde delen in houtstructuren.
Hout dat ernstig door schimmel of houtkevers is aangetast krijgt opnieuw zijn originele dragende functie.
Alle componenten zijn kant-en-klaar voor gedoseerd verpakt, zodoende dat op de bouw enkel nog maar gemengd dient te worden.

Glasvezelstaven

Glasvezel-wapeningsstaven voor de bouw en renovatie. Ze zijn volledig inert, niet corrosief, niet geleidend en wegen slechts één vierde van een stalen staaf.

Ze sluiten qua karakteristieken nauwer aan bij hout dan staal en dit voor wat betreft elasticiteitsmodulus, uitzetting en krimp. De staven hebben een spiraalvormige wikkeling en zijn ingezand om de hechting met de epoxy, het hout of de beton te verbeteren.

Steenversteviger

Voor het versterken van poreuze en verweerde stenen & voegwerk.